Funksjoner ved bruk av Instagram Stories

Det er flere funksjoner på Instagram Stories som er greit å vite om, og hvordan de virker når du legger de inn.

Instagram Stories fungerer på den måten at når du deler bilder og videoklipp vil disse vises som et lysbildeshow med alle bildene og videoene på rekke og rad. Bildene og videoene forsvinner automatisk etter 24 timer, og kan krydres med tegne- og tekstverktøy.

Hvor finner man Instagram Stories?

Om du trykker på tidslinjen din i instagram appen (Huset nederst til venstre) Vil Stoires til de du følger ligge øverst. Den siste som er lagt ut vil legge til venstre.

Ved å sveipe skjermen mot høyre åpner du menyen til din stories.


VANLIG
-Bilde-Trykk på knappen for å ta et bilde. Bildet vil være synlig i din Stories i 15 sekunder
-Video-Trykk og hold inne knappen. Du kan filme i 15 sekunder


BOMERANG
Kort videsnutt (ca 5 sekunder) som blir avspilt fremover og bakover i loop


BAKLENGS
-Video-Trykk og slipp knappen. Det du filmer vil bli vist baklengs. Du kan filme i 15 sekunder


HÅNDFRI
-Video-Trykk og slipp knappen. Du kan filme i 15 sekunder


DIREKTE
Ved å velge direkte har du muligheten til å filme LIVE. Her er det ingen tidsbegrensing. Etter direktesendingen kan du velge om du vil legge ut hele sendingen ut på stories.


Når du har gjennomført din Stories (bilde eller video), kommer det opp en meny øverst til høyre. Her kan du skrive tekst, tegne eller legge på etiketter rett oppå Storien.


Trykker på du på den firkanta boksen med et ansikt inni vil denne menyen dukke opp. Her er noen funksjoner som er verdt å bite seg merke i. Sted, enmeknagg og meningsmåling.


Velger du Sted kan du legge inn som en etikett hvor Storien er laget. Ved å holde to fingre på etiketten kan du endre størrelse og hvor på bildet/ videoen den skal være.


Din Storie vil da være synlig for alle som søker opp stedet du har lagt ut din storie uavhengig om de følger din instagram konto eller ikke. Dette er en fin funksjon om du vil bli oppdaget av nærmiljøet. NB: Du må ha på GPS’en på din tlf for at denne funksjonen skal fungere.


Ved å bruke Emneknagg eller Hashtag som det også kalles gjør at din Storie blir synlig for de som søker på denne taggen.


Du kan legge inn 1 emneknagg pr stories


Skriver du Oslo i emneknaggen så blir den synlig øverst (sammen med alle andre som brukt denne funksjonen) i 24 timer. Anbefaler å ikke missbruke denne funksjonen da det kan medføre at folk kan bli irriterte og rapportere deg om du legger inn feil Emneknagg.


Ved å velge meningsmåling kan du engasjere dine følgere på en helt annen måte enn ved å legge ut en vanlig storie.


Du kan stille hvilket som helst spørsmål og du kan endre teksten i de 2 svaralternativene.


Meningsmålingen vil legge seg oppå din stories.


Etter følgerne har trykt vil det komme opp hva andre har trykt i %


Når du har lagt inn de funksjonene du vil ha trykker du NESTE nederst til høyre.


For at Storien din skal bli synlig må du huke av øverst <<Din Historie>> Du kan også velge ut kontoer i tillegg som skal motta storien din i sin innboks. Trykk deretter på send. Din Storie vil da være synlig i 24 timer.

Du kan hele tiden følge med i løpet av de 24 timene om hvor mange som har sett Storien, Hvor mange ganger Storien har blitt sett og hvor mange som har sveipet bort Storien (folk som ikke har villet sett din Storie.

Det finnes også en rekke andre funksjoner i Instagram Stories. Det er også differanse mellom kontoer for hva slags funksjoner du har. Har du privatprofil har du ikke samme funksjonene som en bedriftsprofil. I tillegg så driver instagram og tester ut nye funksjoner. De plukker ut personer som er aktive på Instagram Stories og lar de få prøve det ut før de ruller det ut til alle brukere. Nye funksjoner vil også bli rullet ut gradvis. Uansett. Dette er et fantastisk verktøy til å dele din historie med dine venner/ følgere og andre. Lykke til med din Instagram Stories 🙂

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggere like this: